1.2-3.2.2013 Hackerspace Summit Finland keräsi hacklabien jäseniä ympäri Suomen Tampereelle.

Tilaisuus järjestettiin Tampereella Demolan tiloissa joidenka käytöstä suuri kiitos Demolan henkilökunnalle. Tilaisuus alkoi Pe 1.2.2013 klo. 18.00 kestäen aina sunnuntaille asti.

Tänä vuonna osallistujia oli kolmattakymmenettä ja he saapuivat Turusta, Helsingistä ja Tampereelta. Viikonloppu sujui hyvässä kulttuuri ja hackays hengessä. Alkaen Perjantaina iltana illallisella Jack The Rooster-ravintolassa. Kukaan ei kuitenkaan uskaltautunut ottamaan Ravintolan tulista haastetta vastaan. Illalliselta matka jatkui 5w:n tiloihin jossa esiteltiin tiloja ja projekteja sekä vaihdettiin bonkkia.

 

5w tilavierailu

5w tilavierailu

 

Tilavierailun jälkeen siirryimme Demolan tiloihin jossa ilta venyi myöhäiseksi kuulumisia vaihdellessa. Loppujen lopulta ihmiset siirtyivät lataamaan akkujaan.

Lauantai alkoi aamupalalla ja vapaalla toiminnalla. Klo 14.00 suuri osa osallistujista otti suunnaksi Rajaportin Saunan ja tämän jälkeen Pispalan Pulterin jossa hack-väki ruokaili. Ruokailun jälkeen väki palasi Demolan tiloihin jossa hackkays jatkui. Klo 18.45 osa porukasta siirtyi Tampere Areenalle tutustumaan hohtopaintbaliin. Ja hauskaahan se oli. Joukkueita kasaan saatiin kaksi nämä nimettiin mielikuvituksellisesti "Ykköset" ja "Kakkoset". Ykköset aloittivat vahvasti mutta lopulta voiton kuitenkin vei Kakkoset.

Noin klo.22.00 oli vuorossa tietovisa joka oli todella tiukka. Parhaiten siinä loppujenlopuksi pärjäsi seka joukkue Tampereelta ja Helsingistä nimeltä "Edistykselliset". Palkinto oli hedelmällinen ja herätti paljon mielenkiintoa.

 

Arduino with Xbee.

 

Säätäminen jatkui monien eri projektien parissa. Viikonlopun aikana tutustuimme muun muassa Arduinon ja Xbeen ihmeelliseen mailmaan, robottien sielun elämään ja lasereihin.

Tamperelainen jäsen "mokis" loi lauantai-iltana addiktoivan tasohyppelypelin jossa tarkoituksena oli väistellä esteitä. Ainutlaatuista tälle pelille oli se että siinä luettiin pelaajan liikkeitä laserskannerin avulla kinectin tyyliin.

 

Miehistö, alus ja kapteeni valmiina matkaan!

Lauantain loppuilta oli vapaata puuhastelua ja LAN meininkiä. Todella hauskaksi peliksi osoittautui Artemis Spaceship Bridge Simulator. Joka nimensä mukaisesti simuloi toimintaa avaruussukkulan komentosillalla. Jokaisella pelaajalla on oma tehtävänsä. Tätä kaikkea johtaa aluksen kapteeni.

Sunnuntaille ei oltu enään kummoista ohjelmaa suunniteltu. Ainoastaa pakkailua, siivousta ja vapaata oleilua.

 

5W kiittää kaikkia osallistujia ja tapahtuman mahdollistavia tahoja kuten Tampereen Demolaa.

« »