3D-tulostus

5Wiki
Versio hetkellä 19. tammikuuta 2012 kello 11.07 – tehnyt Mokis (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

5W:llä majailee kaksi 3D-tulostinta, joista RepMan on Harrin henkilökohtaista omaisuutta ja Ultimaker yhdistyksen omistama. Varsinkin mallinnuksen osalta alla olevat ohjeet pätevät molemmille. Jos kuitenkin halua tulostaa RepMan:lla niin kysy ensin lupa ja oikeat parametrit g-koodin generointiin, sekä muukin ohjeistus Harrilta.

Mallinnus

Mallinnukseen kelpaa periaatteessa mikä tahansa ohjelma joka osaa tuottaa STL-tiedostoja. Käytännössä kelpaa mikä tahansa 3D-mallinnukseen sopiva ohjelma, tai 3D-CAD. Jos et ole käyttänyt vastaavia ohjelmia aiemmin niin alkuun (ja varsin pitkällekkin) pääsee Googlen Sketch Up:lla


Kappaleen suunnittelussa on hyvä pitää mielessä 3D-tulostiemn rajoitteet: tyhjän päälle ei voi tulostaa (ilman kikkailua). Pidä siis huoli että kappaleessa ei ole paria senttiä pitempiä siltoja, eikä kappaleen seinämä leviä liian nopeasti ulospäin.


Älä käytä skandeja mallien nimissä missään vaiheessa!


Ultimakerin setup

  • Hae ultimakerin versio 26 (ainakin windossissa toimii) osoitteesta http://software.ultimaker.com/
  • Valitse ylävalikosta Machine -> Driver -> Ultimaker v1.9 (Sprinter/Marlin firmaware)

(koneessa Marlinin firmis atm.)

  • Valitse ylävalikosta Machine -> Serial port -> sarjaportin nimi, johon laite on yhdistetty
    • Jos sopivaa sarjaporttia ei valikossa näy, tarkista laitehallinnasta että ajurit ovat kunnossa. Ajurit löytyvät tarvittaessa replicatorin kansiosta "drivers".
  • Paina yläreunassa olevaa kuvaketta, jossa on nuolet neljään suuntaan. Nyt pitäisi aueta ikkuna, jolla koneen akseleita voi ajaa manuaalisesti. Älä pyöritä feederiä, jos tulostuspää on kylmä
    • jos näyttää siltä että mitään ei tapahdu: tarkista että konessa on sähköt ja piuhat ovat paikallaan


http://software.ultimaker.com/

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
mode 5w
Työkalut