Hackerspace.fi

5Wiki
Versio hetkellä 10. marraskuuta 2011 kello 23.46 – tehnyt Jarkkomoilanen (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yhteisen domainin käyttö tilojen väliseen toimintaan ja viestintään

Tuossa jokin aika sitten oli puhetta siitä yhteisestä domainista, jonka alle meinattiin ainakin laittaa linkit eri hackerspaceihin. Hyvä idea. Entäs jos sitä ajattelisi toiselta kannalta?

Kuten varmaan kaikki tietää, ei eri hackerspacejen välinen kommunikaatio oikein toimi/kulje. Syitä on monia, mutta varmasti yksi suurimmista on se että monet tilat/yhteisöt ovat vasta käynnistämässä toimintaansa. Onhan Helsingin ja Tampereen hackerspacet olleet olemassa jo jonkin aikaa, Helsingin yhteisö sai ekan tilansa aikaa sitten ja Tamperekin jo vuoden 2011 alussa. Muiden kaupunkien osalta taitaa tilanne olla vielä käynnistymisvaiheessa.

Joka tapauksessa, kun eri yhteisöjen määrä on kuitenkin pieni Suomessa, olis suotavaa että pystyisimme toimimaan jotenkin yhdessä. Yksittäisten pikku projektien puitteissa se ei liene aina järkevää eikä edes mahdollista. Isompien projektien kohdalla tilanne on kumminki aivan toinen. Esimerkki tällaisesta isommasta projektista on vaikka Maker Faire tapahtuman järjestäminen Suomessa. Sen järjestämien on iso homma; vaatii useamman ihmisen panostusta vaikka tapahtuma olisi kuinka pieni tahansa. Jotta voisimme kaikki osallistua kyseisten tapahtumien järjestämiseen, tulee niiden suunnittelu ja viestintä tapahtua jotenkin hallitusti ja yhdestä paikasta. Nykyisinhän Suomen yhteisömme on hajallaan;joka yhteisöllä on omat mediansa (webbi sivut, kanavat eri verkoissa, yms), eikä mitään yhteisä foorumia ole. Toki on olemassa http://www.hacklab.fi/ mutta se on Helsingin hackerspace, ei Suomen yhteisö.

Tässä kohdin tuli mieleeni se Suomen hackerspacejen yhteinen domaini. Se voisi toimia 'foorumina' eri tilojen yhteisille isommille projekteille. Se vaatisi tietysti muutaman tempun:

  1. Domaini hackerspace.fi hankkiminen (jos ei ole jo hankittu)
  2. Sivustolle valmis leiska jostain ja pikkusen modausta
  3. Joku valmis plattis alle (Drupal tai joku muu), jossa yhteistyöstäminen onnistuu.
  4. Tietty ne linkit jokaisen hackerspacen omille sivuille.

Ei ole suuren suuri homma, mutta hyödyt olisi sitäkin suuremmat:

  1. Yhteinen yksi tietokanava (URL) mistä kaikki saa Suomen hackerspace scenen tietoa.
  2. Selkeä viestintätapa eri hackerspacejen välillä.
  3. Luo mahdollisuuden tiiviimpään yhteistyöhön.
  4. Lisää näkyvyyttä (kaikkien)

Eli domaini toimis inter-space kommunikointivälineenä, ei sen kummempaa.

/Jarkko (kyb3R)

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
mode 5w
Työkalut