Lähiverkko

5Wiki
Versio hetkellä 14. kesäkuuta 2012 kello 20.52 – tehnyt Rostbach (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun


Sisällysluettelo

Verkko

IP-osoitetaulukko Täältä löytyy käytössä olevat ip-osoitteet!


"mode 5w" -tilan Ethernet -lähiverkko koostuu palvelimista, kytkimistä, työasemista ja melkoisesta määrästä CAT.5 ja CAT.6 -kaapelia. Kuka tahansa tilassa kävijä voi kytkeytyä verkkoon.

Yhteys ulospäin on 100 megabitin valokuitu josta tilan omistaja tarjoaa siirtokapasiteettia meille. Ongelmien välttämiseksi olemme omatoimisesti rajoittaneet reitittimessämme siirtokaistan kohtuulliseksi, jotta häiriötilanteessakaan verkkoliikenteemme ei tukkisi reittiä.

Tilan omistajan valitsema yhteydentarjoaja toimittaa vain IPv4 -reitityksen, joten IPv6 -reititys kulkee protokolla 41 -tunnelin kautta. IPv6 -verkon yksityiskohdat on kerrottu tarkemmin omassa dokumentissaan.

Lähiverkko pyritään pitämään sellaisena että kaikki palvelut ja sisältö on saavutettavissa sekä IPv6 että IPv4 -protokollilla.

Palvelimet

Palvelimista on koostettu erillinen dokumentti.

Kytkimet

Kaksi kappaletta 24 -porttisia 100 megabitin kytkimiä, Nortel Networks BayStack 450-24T. kya alakerrassa 3d-printterin läheisyydessä. kyy yläkerrassa pohjoisseinustalla. kyan ja kyyn välillä on mdi-x kaapeli.

Lukuisia pienempiä 100 megabitin kytkimiä, jotka käytettävissä. Tilassa pyörii myös 8 porttinen hubi, jota voi käyttää hubitarkoituksiin, mutta kannatta muistaa, että se on nimenomaan hub eikä kytkin, eli se kopioi kaiken liikenteen kaikkiin portteihin, eli ei välttämättä sovellu ihan kaikkeen.

Todo: kytkimet pitävät ääntä. Irroita tai alenna tuulettimien kierroslukua, tai korvaa
kiinteät kytkimet pikkukytkimillä. Käytössä on parhaimmillaan kiinteinä alakerrassa < 5, samoin ylhaalla.

Ylakerta: Nurkassa pääservu joka kiinni tukariminiswitchissa. Vapaita portteja 3? Paavon serveri ja printteri kiinni 24-porttisessa. Nämä voisi yhdistää. Tarpeen vaatiessa käynnistetään 24porttinen kytkin pöydän alle.

Työasemat

Tilassa on päätteitä yleistä käyttöä varten, mutta yleensä kaikilla on oma kannettava työasema mukana.

Kaapelointi

Tämänhetkinen verkkokaapelointi on tilapäinen ja nippusiteitä lukuunottamatta irtonainen ratkaisu. Tarkoitus on asentaa seinärasioita vähitellen sitä mukaa kun tarve niiden määrälle ja sijainneille tarkentuu ja päästä eroon aktiivikytkimistä.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
mode 5w
Työkalut