Optimum prime

5Wiki
Versioiden väliset erot
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(12.7.2011)
(19.7.2011)
Rivi 51: Rivi 51:
 
D0xWCg , [url=http://oqxwhfmhncmt.com/]oqxwhfmhncmt[/url], [link=http://nvhiodasikrw.com/]nvhiodasikrw[/link], http://onmeijqlwlxj.com/
 
D0xWCg , [url=http://oqxwhfmhncmt.com/]oqxwhfmhncmt[/url], [link=http://nvhiodasikrw.com/]nvhiodasikrw[/link], http://onmeijqlwlxj.com/
  
== 19.7.2011 ==
+
UIIYqu  <a href="http://uunwuhzjhzsb.com/">uunwuhzjhzsb</a>
 
+
Projektiin tilatut Arduinot, sekä ir-, ultraääni- ja kiihtyvyysanturit ovat saapuneet, ja osaan on jo jonkinnäköistä koodinpätkääkin valmiina. Niin ikään kauko-ohjattavaa hätä-seis-kytkintä varten tilattu radiolähetin ja vastaanotin saapui.
+
 
+
Hätä-seis perustuu PT2272- ja PT2262-mikropiireihin (http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/PrincetonTechnologyCorporation/mXusxsq.pdf), jolloin se pysyy mahdollisimman matalalla tasolla, joten vikaantumisen pitäisi olla epätodennäköisempää. Piireillä on myös iso osoite-avaruus ja hyvä häiriönsietokyky. Neljästä digitaalilinjasta 2kpl kytketään varsinaiselle hätä-seis-toiminnolle ja kaksi run/pause-toiminnolle.
+
 
+
Hätä-seis kytketään sarjaan koneen muiden hätä-seis-toimintojen kanssa ja sen deaktoivoimiseksi toisen linjan pitää olla ylhäällä ja toisen alhaalla. Näin ollen yksi signaalien neljästä mahdollisesta tilasta sallii koneen liikkua, jolloin mikä tahnsa vikatilanne todennäköisimmin tekee koneen virrattomaksi. Varsinainen signaalien kytkeminen tehdään releillä, joita ohjataan suoraan vastaanottimella. Lähetysmoduuliin kytketään suoraan normaali hätä-seis-painike, ja vipukytkin run/pause-toiminnolle.
+
 
+
Run/pause-toiminto ei kytkeydy hätä-seis-piiriin, vaan se katkaisee sarjaliikenneväylän alimmalle tasolle. Näin ollen kaikki laitteet pysyvät normaalisti käynnissä pause-tilassa, mutta ohjauskomennot eivät välity Optimum:n ohjausjärjestelmälle.
+
 
+
[[Luokka:Projektit]]
+

Versio 20. marraskuuta 2012 kello 17.41


Optimum prime
Aloitettu: 2011
Tyyppi: Sulautettu järjestelmä
Tekijät: mokis Keppo
Tila Käynnissä
Saksilavanostimen automatisointiprokkis.

Ensimmäisenä tavoitteena on saada nostin wlanin yli teleoperoitavaksi. Sen jälkeen laitteeseen lisättäneen sensoria ja automaatiota niin, että se kykenee semiautonomisesti liikkumaan varastossa.

Blueprint Patient

http://media.pekkaniska.com/pdf/manlift/pekkaniska_scissor_lifts_haulotte_optimum_8.pdf

28.6.2011

Alunperin luultiin että nostokorin ohjausyksikkössä ei ole minkäänlaista älyä, vaan johdotus menee vaan suoraan koneen rungossa olevaan ohjausjärjestelmään. Luulo osoittautui kuitenkin vääräksi, kun sähkökuviin tutustui tarkemmin.

sähkökaavio

Yllä olevasta kuvasta voidaan nähdä että korin ohjausyksiköltä (sininen nelikulmio) lähtee vain yksi ohjaussignaaliksi sopiva yhteys varsinaiseen ohjausjärjestelmään (punainen viiva). Niimpä olikin jo alussa selvää, että jonkinlaisen sarjaväylän kanssa joudutaan painimaan.

Skooppauksia ko. signaalista:

Idle Idle Idle Idle Idle

Ohjauspurkin lähettämä viesti (skooppausten perusteella):
Optimum prime signal.png
Protokolla ei pienistä ennakkotoiveista huolimatta ollut mikään tunnettu, joten se jouduttiin häkkäämään. Onni onnettomuudessa oli, että viesti on hyvin yksinkertainen. Jokaista digitaaliohjausta vastaa viestissä yksi bitti ja analogisen joystick:n asema esitetään 8 bitin avulla, lisäksi yksi bitti toimii heartbeattina. Kummastusta herätti 13:sta bitti, joka tuntui olevan hieman epävakaa ja sen leveys oli useimmiten puoliska muista biteistä. Toivotaan, että se oli mittausvirhe ja/tai ohjausjärjestelmä tulkitsee viestejä robustisti.

30.6.2011

Koska väylän nopeus on suhteellisen hidas (~2500baudia), voi signaalit replikoida helposti mikroprosessorilla. Ensimmäisessä kuvassa arduinolla generoitu signaali ja toisessa kuvassa sen vertailu alkuperäiseen.

Idle Idle

Seuraavaksi Arduinolle täytyy tinailla jännitteennostin max232:sta, sillä nostin käyttää sarjasignaalissaan 12 voltin jännitetasoa.

kirjoitti:anna sulla on niin kaunis e4e4ni ja ne4 oot upee se4 saat kakkii laulamaan mukaan oot paras!

ObrLjv <a href="http://jemuyycbuzph.com/">jemuyycbuzph</a>

D0xWCg , [url=http://oqxwhfmhncmt.com/]oqxwhfmhncmt[/url], [link=http://nvhiodasikrw.com/]nvhiodasikrw[/link], http://onmeijqlwlxj.com/

UIIYqu <a href="http://uunwuhzjhzsb.com/">uunwuhzjhzsb</a>

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
mode 5w
Työkalut