Optimum prime

5Wiki
Versio hetkellä 20. marraskuuta 2012 kello 17.41 – tehnyt 221.181.232.146 (keskustelu)

Loikkaa: valikkoon, hakuun


Optimum prime
Aloitettu: 2011
Tyyppi: Sulautettu järjestelmä
Tekijät: mokis Keppo
Tila Käynnissä
Saksilavanostimen automatisointiprokkis.

Ensimmäisenä tavoitteena on saada nostin wlanin yli teleoperoitavaksi. Sen jälkeen laitteeseen lisättäneen sensoria ja automaatiota niin, että se kykenee semiautonomisesti liikkumaan varastossa.

Blueprint Patient

http://media.pekkaniska.com/pdf/manlift/pekkaniska_scissor_lifts_haulotte_optimum_8.pdf

28.6.2011

Alunperin luultiin että nostokorin ohjausyksikkössä ei ole minkäänlaista älyä, vaan johdotus menee vaan suoraan koneen rungossa olevaan ohjausjärjestelmään. Luulo osoittautui kuitenkin vääräksi, kun sähkökuviin tutustui tarkemmin.

sähkökaavio

Yllä olevasta kuvasta voidaan nähdä että korin ohjausyksiköltä (sininen nelikulmio) lähtee vain yksi ohjaussignaaliksi sopiva yhteys varsinaiseen ohjausjärjestelmään (punainen viiva). Niimpä olikin jo alussa selvää, että jonkinlaisen sarjaväylän kanssa joudutaan painimaan.

Skooppauksia ko. signaalista:

Idle Idle Idle Idle Idle

Ohjauspurkin lähettämä viesti (skooppausten perusteella):
Optimum prime signal.png
Protokolla ei pienistä ennakkotoiveista huolimatta ollut mikään tunnettu, joten se jouduttiin häkkäämään. Onni onnettomuudessa oli, että viesti on hyvin yksinkertainen. Jokaista digitaaliohjausta vastaa viestissä yksi bitti ja analogisen joystick:n asema esitetään 8 bitin avulla, lisäksi yksi bitti toimii heartbeattina. Kummastusta herätti 13:sta bitti, joka tuntui olevan hieman epävakaa ja sen leveys oli useimmiten puoliska muista biteistä. Toivotaan, että se oli mittausvirhe ja/tai ohjausjärjestelmä tulkitsee viestejä robustisti.

30.6.2011

Koska väylän nopeus on suhteellisen hidas (~2500baudia), voi signaalit replikoida helposti mikroprosessorilla. Ensimmäisessä kuvassa arduinolla generoitu signaali ja toisessa kuvassa sen vertailu alkuperäiseen.

Idle Idle

Seuraavaksi Arduinolle täytyy tinailla jännitteennostin max232:sta, sillä nostin käyttää sarjasignaalissaan 12 voltin jännitetasoa.

kirjoitti:anna sulla on niin kaunis e4e4ni ja ne4 oot upee se4 saat kakkii laulamaan mukaan oot paras!

ObrLjv <a href="http://jemuyycbuzph.com/">jemuyycbuzph</a>

D0xWCg , [url=http://oqxwhfmhncmt.com/]oqxwhfmhncmt[/url], [link=http://nvhiodasikrw.com/]nvhiodasikrw[/link], http://onmeijqlwlxj.com/

UIIYqu <a href="http://uunwuhzjhzsb.com/">uunwuhzjhzsb</a>

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
mode 5w
Työkalut