Sukellusvenesimulaattori

5Wiki
Versio hetkellä 29. lokakuuta 2011 kello 18.08 – tehnyt Cos (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Sukellusvenesimulaattori (nimi vielä keksimättä)

cos^ on hautonut pitkään ideaa monen pelaajan co-op sukellusvenesimulaattorista. Idea olisi hyvin samankaltainen kuin Artemis Starship Bridge simulator mutta WW2 sukellusveneelle.

Projekti on aika iso joten apuja kaivataan. Kiinnostuneita on ollut onneksi monta. Simulaattorin voisi rakentaa Tampereen Hackerspacen tiloissa keskustassa. Jos homma kiinnostaa, ilmoittaudu tähän. Sivua voit editoida rekisteröitymällä wikiin tai OpenID-tunnuksilla. Jos OpenID-tunnus puuttuu niin kannattaa hankkia, käyvät muuallekkin.

Kiinnostuneet:

 * cos^

Perusidea

 * Monta ihmispelaajaa (esim 2-4) joille on jaettu tehtävät.
 * Fyysinen simulaattori, jossa näkyy tietokoneita mahdollisimman vähän (toisin kuin Artemis jossa pelataan läppäreillä)
 * Niin helppo, että tehtävät oppii nopeasti. Simulaation taso luokkaa Silent Service
 * Vihollisina laivasaattue jota puolustaa pintahävittäjät. Pelaajan tulee tuhota laivasaattue mutta samalla pysyä hiljaa ja piileksiä hävittäjiltä. Säädettävä vaikeustaso.
 * KISS, ei aleta vielä visioimaan verkkomoninpeliä tai muita ei-vättämättömiä ominaisuuksia.

Työpisteet

Ruori / Navigaattori

http://www.williammaloney.com/Aviation/USSAlbacore/SubmarineHelm.jpg

Ohjaa sukeellusvenettä sivu- ja syvyyssuunnassa ja hoitaa moottoria.

Fyysinen UI: Ruori, syvyysohjain(millanen?), moottorille kaasuvipu. Näytöt: Karttanäyttö, kompassi, nopeus, syvyys, moottorin tila jne

Periskooppi

http://ahoy.tk-jk.net/ImagesSep9_2007/AtPeriscopeUSSubmarineWW2.jpg

Periskoopista näkee ulos. Skoopin voi nostaa ja laskea (skooppi ylhäällä vene kulkee hitaammin ja aiheuttaa melua). Luonnollisesti skoopista ei näy mitään jos vene on liian syvällä. Vihollisalukset voivat nähdä skoopin jos sitä käyttää liian lähellä. Skooppia käyttää veneen kapteeni.

Fyysinen UI: katosta laskettava skooppi jossa yksi silmänreikä. skooppia voi pyöritellä 360 astetta ja näkymä muuttuu sen mukaan. skoopin sisään läppäri tai pieni näyttö, pyöritys esim optinen enkooderi ja arduino. Jonkinlainen optiikka jolla saadaan kuva näyttämään oikealta.

Näytöt: 3d-näkymä merelle ja kompassi.

Hydrofoni

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScCncjzQn5qVxU8ywbmx4LLFS-BGrFrQL5uxfteCOhjx_-PV_kCzmJzSpu

Hydrofoni on vedenalainen suuntamikrofoni, jolla voi sukelluksissa kuunnella missä suunnassa on laivoja yms. Hydrofonia voi pyörittää 360 astetta.

Fyysinen UI: hydrofonin suuntaa esittävä kompassikehä ja "ratti" jolla sitä voi pyöritellä. Aluksi riittänee näytöllä oleva virtuaalinen kompassikehä mutta fyysinen olisi hieno. Kuulokkeet joista kuuluu äänet.

Näytöt: kompassikehä. Mahdollisesti automaattinen etäisyyden ja laivan tyypin tunnistus helpottamaan.

Aseupseeri

Hoitaaa torpedojen ammuskelun ja näkee veneen vauriot. Torpedoille voi ohjelmoida suunnan, johon kulkevat. Torpedot ladataan putkiin (2 kpl). Putkien luukut pitää avata ennen ampumista. Avauksesta kuuluu ääni ja luukut auki vene kulkee hitaampaa ja metelöi.

Fyysinen UI: Kosketusnäyttö, ehkä laukasunappeja ja fyysisiä näyttöjä sikäli kun keksitään.

Näytöt: Putkien tila, torpedojen määrä, luukkujen tila, veneen vauriot.

Tilannekuva

Tilannekuva näkyy koko miehistölle ja voisi olla esim. valkokankaalla tai isolla näytöllä. Näytössä näkyisi karttakuva (kuten navigaattorilla) ja vihollisalusten sijainnit (jos hydrofoni on ne kuullut tai skoopista nähty). Tällä näytöllä näkyviä tietoja voisi pelaajien tason mukaan säätää ja realismia hakevilla pelaajilla näyttö olisi kokonaan pois päältä.

Fyysinen UI: ei mitään.

Softa

Olen kaavaillut, että joka työpiste pyörii omalla PC:llään tai ainakin eri prosessissa. Yksi prosessi (todnäk navigaattorin) pyörittää simulaatiota ja lähettää muille prosesseille tarvittavat tiedot verkon yli. Hajautukseen katsotaan jokin sopiva kirjasto. Softa koodataan C++-kielellä Qt:lla. UI:t tehdään QML:llä. Periskooppinäkymä tehdään jollain sopivalla 3D-kirjastolla (esim Ogre). Käyttiksenä Linux, mutta koodista tehdään toki alustariippumaton.

Elektroniikka

Tarvitaan ainakin 360 asteen pyörimisanturit (kompassiin ja hydrofonille). Luku onnistuu Arduinolla, ks. http://www.arduino.cc/playground/Main/RotaryEncoders

Sekalaisia nappeja ja vipuja varten USB-joystick-kortit tai puretut joystickit lienevät helpoin vaihtoehto. Arduinojakin saa käyttää.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
mode 5w
Työkalut