Tila

5Wiki
Versioiden väliset erot
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(touch-näytöllinen koodinsyöttö)
(Lukitus)
Rivi 3: Rivi 3:
  
 
== Lukitus ==
 
== Lukitus ==
 
Tilan ovessa tunnisteena voisi käyttää TKL:n bussikorttia, tai muuta vastaavaa rfid-tunnistetta. Ko. kortti on ISO/IEC 14443-standardin mukainen. (http://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_14443)
 
 
Tunnistautumisessa voidaan hyödyntää myös ajo- tai kelakortissa olevaa viivakoodia, joka on ilmeisesti jotain tällaista: http://en.wikipedia.org/wiki/Interleaved_2_of_5
 
  
 
Tilan vuokraisäntä tekee ensialkuun meille ovilukon, koska hänen takanaan on nykyinenkin, lokaalisti
 
Tilan vuokraisäntä tekee ensialkuun meille ovilukon, koska hänen takanaan on nykyinenkin, lokaalisti

Versio 24. helmikuuta 2011 kello 18.09

5w-hackerspacen nykyinen tila sijaitsee Tammelassa, Tampereella, aivan rautatieaseman vieressä. Ensimmäinen vuokrasopimus tilalle tehtiin neljäksi kuukaudeksi 2011 helmikuussa ja aktiiviseen käyttöön se tuli 1.3.2011.


Lukitus

Tilan vuokraisäntä tekee ensialkuun meille ovilukon, koska hänen takanaan on nykyinenkin, lokaalisti ohjattava mekanismi. Hän sanoi kalibroivansa 23.2 touchnäyttöä ja alustakin olisi aika hyvällä mallilla. Käyttäjä syöttää avauskoodin touchnäytölle. Jekkuna numeropainikkeet eivät näy näytöllä koskaan samassa sijainnissa eli yliolan vilkuilu vaikeutuu.

Parvi

Tilaan on suunnitelmien mukaan tulossa noin puolet lattiapinta-alasta kattava parvi. Rakennelma kasataan tilassa valmiina olevien teräshyllyköiden varaan. Halvin ja helpoin tapa on käyttää puulankkuja kantavana rakenteena ja naulata (koneella) pontatut ja höylätyt laudat kantavien lankkujen päälle. Käyttäen 3 metrin jänneväliä ja 60cm jakoa tarvitaan 6x2 tuumaiset lankut kantaviksi rakenteiksi. Lattiamateriaaliksi riittää yli 20mm lauta tai vastaavan kantokyvyn omaavat levyt (lastulevy ei välttämättä ole paras mahdollinen lattiamateriaalina).

Kaiteet on yksinkertaisinta tehdä 2"x2" höylätystä puusta. Pystypuina on noin metrin välein 2"x2":set, mutta muuten 1"x2" rima/lauta. Rakenteen pitäisi olla suhteellisen robusti, mutta sitä kannattanee koeponnistaa ennenkuin laittaa henkensä sen varaan. Ko. rakenne täyttää myös viranomaismääräykset


Budjetti

Lankku 2"x6": Yhteensä 65.8 metriä, 2.8e/m = 185 euroa

Raakapontattu lauta 23mmx85mm: Yhteensä 235.3 metriä, 0.88e/m = 207 euroa

2"x2" kaiteeseen: Yhteensä 19.8 metriä, 1.4 e/m = 28 euroa

1"x2" kaiteeseen: Yhteensä 47.3 metriä, 1 e/m (arvio) = 48 euroa

Kustannukset puutavaran osalta (ja ilman hukkaa) 470 euroa


Alustava suunnitelma:

Space parvi2.png

Puiset rakenteet herättävät kuitenkin aavistuksen kysymyksiä palomääräysten suhteen: kantavien rakenteiden on tulipalon sattuessa kestettävä romahtamatta tietyn aikaa. En tiedä miten asiaa tulkitaan tilassamme, sillä kyseessä on "varasto". Rakenne on kuitenkin täysin varmasti palomääräyksien mukainen, jos se tehdään kuten talojen välipohjat. Eli kantavien rakenteiden ympärille eristettä ja levyt alle. Ehdotus: tehdään aluksi ilman eristyksiä ja korjataan, jos tulee sanomista.

Henkilökohtaiset työkalut
Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät
Toiminnot
Valikko
mode 5w
Työkalut